Inhoud bewerken
Project Up - Logo

Wil je meer tijd, efficiënter werken, minder fouten maken? Daag me uit. 
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder. 

SCALE UP YOUR BUSINESS!

Project UP 
Annerique Roosegaarde Bisschop  
Tel: 06 44 92 75 92 
Email: annerique@projectup.nl
KvK: 75899418

Blog

Waarom de comfortzone niet altijd veilig is

Veiligheid en comfortzone worden vaak in verwarring gebracht met elkaar. Het kan veilig voelen om in je comfortzone te vertoeven, maar op den duur blijkt het vaak helemaal niet veilig te zijn. In je comfortzone herhaal je (gedrag) patronen, zoals negatieve gedachtes hebben over jezelf, oordelen over de ander, jezelf wegcijferen, je dominant gedragen, je snel onzeker voelen. Patronen die je hebt meegekregen, of je eigen hebt gemaakt omdat iedereen in je omgeving het zo doet, en die je blijft herhalen omdat het je vertrouwd is, maar die je niet de veiligheid en vertrouwen bieden. In deze blog ga ik dieper in op de (on) veiligheid van onze comfortzone.

Wat is een comfortzone?

​”​Je comfort zone is dat ene plekje waar jij je prettig en veilig voelt. Je verlaat je comfort zone zodra je je plotseling gaat begeven in situaties die je nooit eerder hebt meegemaakt en waarvan je niet weet of je het kunt of niet.” 

Alles wat je nooit eerder hebt gedaan of meegemaakt ligt potentieel buiten je comfort zone. Je weet, als je A doet dan krijg je resultaat B. Alles wat haalbaar is en bevindt zich in het gebied, zoals ik het noem, de realiteit. Wij leven graag in deze comfortzone. Het geeft ons een gevoel van ‘controle’. We willen weten waar we aan toe zijn, wat we kunnen verwachten.

Waarom uit onze comfortzone stappen?

Wanneer we ons onveilig of onprettig voelen, zijn we geneigd te vluchten naar onze comfortzone. De plek waarin we ons zeker, rustig en veilig voelen. In principe is daar niets mis mee, het is namelijk heel fijn om af en toe even op te kunnen laden en uit te rusten in deze comfortabele plek. Hier voelen we geen angst en onzekerheid. Je comfortzone zal negatieve prikkels met rust laten en je weer energie geven.
Wanneer je bang bent om je comfortzone te verlaten, dan kan deze rustige plek steeds minder comfortabel gaan voelen.

Waarom de comfortzone niet altijd veilig is

Twee redenen waarom je angst jouw missie verstoord

Heb jij soms ook een stemmetje in je hoofd van je superego? Die je angsten, remmingen en uitstelgedrag alle kans geeft?
Er zijn twee redenen waarom je in beweging zou komen;

Het is de kunst dit stemmetje niet toe te laten maar met de juiste focus stappen te zetten naar waar jij naartoe wilt.

Leg de focus op groeien buiten je comfortzone

​In ons hele leven dromen we wat af. Stel dat je miljonair zou zijn of de loterij wint. Je droomt van meerdere bedrijven hebben of financiële onafhankelijkheid. Maar sommige dromen kunnen meer worden dan alleen maar een glimp naar hoe het zou kunnen zijn. Het is belangrijk dat je stilstaat bij wat je wilt bereiken, en hoe je daar gaat komen. Waar sta je nu op dit punt in je leven? Jouw droomleven zal een reis zijn met beren op je weg die je laten twijfelen, maar luister naar je gevoel en gebruik je verstand.
Pure focus, een sterke mindset en een portie discipline gaan je op weg helpen.

“Het leven begint aan het einde van onze comfortzone."

Jouw visie vertalen naar de praktijk heeft een plan van aanpak nodig

Om te komen tot een werkzame strategie zijn er verschillende fases en stappen nodig. Daarbij begin je met het creëren van strategische doelen, een lange termijn visie en strategie. Maak deze behapbaar door te kijken wat je per jaar gaat doen met een jaarplan. Is dit bepaald, dan worden er vanuit het jaarplan verbeterprogramma’s opgestart om te komen tot daadwerkelijke verandering. Wil je écht resultaatgericht werken aan zo’n verbetering dan is het essentieel om te begrijpen of iets bijdraagt aan de strategie of niet.

Lees meer informatie over mijn aanbod op mijn website of download het Krachtig Vooruit Magazine en wie weet hebben bij binnenkort de 1-op-1 GRATIS meet UP.

Liefs, Annerique